Gezocht: Nederlanders in Duitsland

  • Hallo,
    ik zoek Nederlanders die in Duitsland wonen en over hun ervaringen willen vertellen. Meer info op www.haasmaaktherrie.nl.

    vriendelijke groet,
    Sander

    06 août 2007, 09:44 Sander Haas
Ce forum n'est plus actif. Pour poster une nouvelle discussion, veuillez visiter la communauté pour le forum de Allemagne.

Réponses

  • Fragen ?

    Hallo ik ben Willem Boers
    Geboren 1949 in Arnhem
    Tot me 21 levensjaar in Nederland in 17 Steden en Plaatsen gewoont.
    Sinds 1971 in Duitschland.

    Willem Boers 05 avr 2008, 01:13 - Signaler un abus
  • eigen zaak

    Hallo ik ben Florence, 35 jaar, sinds 1996 in Duitsland en heb een eigen zaak. In deze omgeving waar ik woon, wordt je als Nederlander geaccepteerd! Grüße

    Florence Colijn 17 avr 2008, 12:29 - Signaler un abus
  • Gezocht: Nederlands gezin voor duits kinderprogramma!! Dringend

    Oproep: Der Kinderkanal (het duitse Zappelin) zoekt dringend een Nederlands gezin, of een gezin waarvan een van de ouders nederlands is, met drie kinderen in de leeftijd van 8 tm 14 jaar, wat in Duitsland woont en leeft en wat mee wil doen aan een spelshow rond om het EK Voetbal. Wie mee wil doen vindt meer informatie op www.kika-live.de of onder telefoonnummer 0361-2181888. Als prijs vallen er kaarten voor wedstrijden bij het echte EK te winnen!

    Hier de oproep in het duits.

    der Kinderkanal von ARD und ZDF plant in diesem Mai eine Aktionswoche zum Thema Fußball EM 2008. Diese Aktionswoche wird im Rahmen unseres Abendformates KI.KA LIVE gesendet und heißt %u201EKI.KA LIVE Familien EM%u201C.
    Bei der echten Europameisterschaft treten 16 Länder gegeneinander an.
    In KI.KA LIVE spielen ebenfalls 16 Familien verschiedener Nationalitäten gegeneinander und jede Familie soll einen der 16 EM-Teilnehmer vertreten.
    Über 7 Tage kämpfen 7 Familien um den KI.KA LIVE Europameistertitel.
    In 4 Vorrunden qualifizieren sich die Familien für Halbfinale bzw. Finale.
    In den unterschiedlichsten Disziplinen messen sich alle Familien und hierbei ist nicht nur Wissen rund um das Thema Fußball gefragt, sondern auch Geschicklichkeit, Allgemeinwissen und Glück.
    Voraussetzung ist die Begeisterung für Fußball.
    Spielberechtigt sind Familien mit einem Migrationshintergrund entsprechend der Teilnehmerländer der Fußball EM 2008. In den Vorrunden spielen nur die Kinder der Familien. Das sind sowohl Geschwister, als auch Cousins & Cousinen, alle in einem Alter von 8 %u2013 14 Jahren.
    Drei Kinder müssten es sein, wobei mindestens ein Mädchen mitspielen sollte. Das Kinderteam wird von Oma, Opa, Vater, Mutter, Onkel oder Tante trainiert, allerdings schalten diese sich erst im Finale ins Spielgeschehen ein.
    Zu gewinnen gibt es einen EM Hammer: Die Gewinner Familie fährt zu einem Spiel der Europameisterschaft 2008 in der Schweiz/ in Österreich.
    Jetzt sind wir auf der Suche nach genau diesen Familien, die Lust und Laune haben bei uns im Erfurter Ki.KA LIVE Studio ihr Land würdig zu vertreten.

    Marieke 30 avr 2008, 11:44 - Signaler un abus
  • Nederlanders in Duitsland

    Hoi,

    Ik woon ook al zo'n 30 jaar in Duitsland en kane daar eigenlijk ieder groeter Stadt vrij goed. Ik heb in Duitsland in de buitendienst gewerkt.
    Nu woon ik in Berlijn en engageer me voor alle Nederlanders en Vlamingen die in Berlijn zitten.
    Ik heb ook een eigen Forum
    http://nederlanders-in-berlijn.de

    Ummels 11 juin 2008, 04:15 - Signaler un abus
  • Nederlanders in Duitsland

    Hallo ik woon sinds 1998 in Duitsland, ben getrouwd met een Duitser en heb twee kinderen (6 en 4) die ik tweetalig opvoed. Ik voel me meestal heel positief geaccepteerd in Duitsland of anders heel neutraal (sinds we in Berlijn wonen, daar zijn zoveel nationaliteiten dat de mensen bijna niet reageren.) Grappig vind ik dat ik nu zo tussen twee landen sta , ik zie beide landen een beetje van de buitenkant, soms gheb ik echter wel naar Nederland toe een vervreemdingsgevoel, dan merk ik dat ik al 10 jaar weg ben en dat er een ander levensgevoel is ontstaan...

    Hermien 30 juin 2008, 10:06 - Signaler un abus
  • Nederlanders in Duitsland

    Hallo iedereen, maar vooral vrouwen als Hermien,
    ik woon al sinds 1990 in Duitsland, ben ook getrouwd met een Duitser en heb drie kinderen (5,5 en 3). Ook ik wil ze tweetalig opvoeden. Ik werk al sinds 18 jaar in Duüsseldorf dus ben volledig geintegreerd. Mis Nederland de laatste jaren wel heel erg. Alhouwel ik dus heimwee heb naar een land dat ik wat wonen betreft niet meer ken en zeker ook niet alleen positief over Nederland kan praten. Maar toch...zodra ik in NL ben, voel ik me ècht lekker. De meeste NL-ers die over de grens wonen zijn samen geemigreerd en dat is dus heel anders. Wanneer je "alleen" bent raken NL-taal en gebruiken toch snel op de achtergrond. Wat mij nooit stoorde totdat ik kinderen kreeg. toen vond ik het opeens belangrijk om ze nederlands op te voeden. Zou graag eens met andere vrouwen in soortgelijke situatie willen chatten dan wel kontakt opnemen.Verheug me erg op reacties...

    Marit 12 juil 2008, 10:15 - Signaler un abus
  • Carol

    Voor nederlanders die in Duistland wonen
    www.nlde.9e.nl

    Groetjes carol

    Carol 20 août 2008, 09:50 - Signaler un abus
  • Nederlanders din Duitsland

    Goeiemoggel,

    Ik heb nu in meerdere landen gewoont zoals spanje,oostenrijk,nederland en duitsland nu ga ik weer in duitsland wonen (heb een eigen bedrijf in NL gehad) maar door veel ellende in Nederland heb ik overwogen weer weg tegaan. Ik ben op 28-06-06 vertrokken uit Nederland en ben in November 2007 terug gegaan met een goed gevoel,maar helaas er zal nooit iets veranderen in Nederland. Dus dan maar weer weg. Nu zoek ik echter nederlanders met wie ik ervaring uit kan wisselen. Ik ben zelf pas 20 maar ben al sinds mijn 18de erg zelfstandig doordat mijn ouders op vroege leeftijd zijn overleden (vader 2002 en moeder 2006).

    Als er mensen zijn die het zelfde zoeken of zich aangesproken voelen mail dan: [email removed]

    Groeten

    Chris

    Chris 09 sept 2008, 09:50 - Signaler un abus
  • Frankfurt am Main

    Heyy,

    Ik ben net aangekomen voor mijn stage in Frankfurt (neu-isenburg).. misschien zijn er mensen die me een beetje de stad willen laten zien?

    ik ben 20 jaar, en loop stage (voor mijn studie aan de Erasmus Universiteit) voor 4 maanden bij een amerikaans IT bedrijf.

    Laat maar weten (door me te mailen) of er mensen in de buurt zijn!

    groetjes

    Wim Rietdijk

    [email removed]

    Wim Rietdijk 09 sept 2008, 10:43 - Signaler un abus
  • Rellingen (Hamburg)

    Hallo,
    Ik zit nu ongeveer een week in Duitsland in Rellingen (ligt ongeveer 23 km van Hamburg af).
    Zelf ben ik 27 jaar en werk hier nu voor 1 jaar als Aupair.
    Ik zou het leuk vinden om met mede landgenoten in contact te komen die uit Rellingen of omgeving komen.
    Dus kom je uit de buurt stuur me een mailtje
    [email removed]

    Sonja 03 oct 2008, 06:03 - Signaler un abus
  • rhauderfehn

    Hallo
    IK woon in rhauderfehn, samen met mijn man en kindje van 1 jaar ,wij wonen sinds juli 2007 in duitsland en bevalt ons prima, zou het leuk vinden om zo met meer nederlanders in contact te komen, dus kom je uit de buurt of andere omgeving duitsland ,stuur me een mailtje, [email removed]

    aafke 23 oct 2008, 07:28 - Signaler un abus
  • sukkel

    loser krijg geld van je

    adriaan 10 nov 2008, 02:53 - Signaler un abus
  • gezocht

    he mensen daar in duitsland ik zit in paramaribo met me kids maar wil naar duitsland emmigreren wie kan me helpen aan verblijf verguning heb nu een surinaamse paspoort neem contact stuur een mailtje [email removed]

    debby 16 déc 2008, 06:58 - Signaler un abus
  • Hallo Marit

    Hey Marit,

    Tja, ik ben zelf nu een jaar in Duitsland, niet zo ver van jou verwijderd. Ik woon in Solingen! Zo 'aangepast' als dat jij bent, geldt helaas nog niet voor mij... Ik vecht, stoei met naamvallen en kan nog geen e-mail zonder duits woordenboek schrijven.
    Mijn vriend is ook duitser en daarbij ook nog Turks van komaf. Precies, ons zoontje Cem (16 mnd) wordt in drie talen groot gebracht. Ik spreek voornamelijk Nederlands tegen hem, Duits tegen mijn vriend en mijn vriend ook in het duits tegen mij en ondertussen leert hij de kleine Turkse woorden. Een hele coctail niet! Ik heb me laten adviseren door een hoogleraar. Op deze wijze leert de kleine de talen correct zonder dat het te verwarrend word.
    Nederland mis ik nog steeds ondanks dat je zo over de grens bent. Ik ken het gevoel... Ik heb vooral moeite dat wanneer het donker word iedereen hun huizen potdicht maken. Zo ongezellig en onpersoonlijk.... Niemand die zijn kerstlichtjes, kerstboom de buitenwereld wil laten zien.
    Ik ben toch wel heel erg benieuwd hoe je de taal onder de knie hebt gekregen en wat voor werk je momenteel doet.
    Liefs,
    Ramona

    Ramona 21 déc 2008, 11:09 - Signaler un abus
  • Ramona

    Hoi Ramona,
    het gaat wel een paar jaar duren voordat je de duitse taal(waarschijnlijk geldt dat voor elke taal) 99,7% onder de knie krijg! Nu, na meer dan 18 jaar gebeurt het nog steeds dat ik af en toe op woorden of uitdrukkingen stoot die in niet ken. De naamvallen ken ik, maar ben soms onzeker. Elke Mail lees ik 5 keer door, ben daardoor beter dan de doorsnee Duitser, ha! Vooral de "makkelijke" vragen bij "Wer wird Millionair" zijn voor ons moeilijk, omdat we onze kindheid en schooltijd hier niet hebben meegemaakt. Je moet vooral de krant lezen. Dat is erg moeilijk. De zinsbouw is kompleet anders. Duurt wel een jaar voordat je alles begrijpt. En kruiswoordraadsels oplossen. Dat is ook een goede graadmeter. En niet opgeven wat je kind betreft. Blijven praten in het NL, hoor! Mijn kinderen zeggen soms: mama, praat toch eens normaal! Maar dan leg ik ze uit, hoe goed ze het later hebben als ze nu tweetalig opgroeien.
    Tja, de rolluiken, in Duitsland is ieder voor zich. Het is niet makkelijk om kontakt te zoeken. Er zal ook niemand spontaan voorbij komen, alhoewel, wanneer je durft de eerste stap te zetten...dat vinden de meesten dan wel heel leuk. En van een Nederlander wordt dat ook beslist geaccepteerd.
    Wat mijn werk betreft: ik heb mijn hele "carriere" in D'land doorlopen, bij een luchtvaartmij. Nu in de afdeling Controlling. Veel getallen, weinig taal blunk
    Vertel jij nog eens wat meer over je keus naar D'land te komen? Bij mij was het eigenlijk spontaan, zonder erbij naar te denken en opeens...zijn er 18 jaar om.
    Liefs,
    Marit

    Marit 28 déc 2008, 10:35 - Signaler un abus
  • Nederlanders in het mooie schwäbische land.

    Hallo allemaal!
    Wij zijn op zoek naar Nederlanders in de districten Schwäbisch Hall, Hohenlohe en Rems-Murr-Kreis.
    Voor meer informatie: www.hollanders.de

    J.P. Water 18 jan 2009, 08:44 - Signaler un abus
  • Boers

    Dag Willem Boers.
    Ik ben Nico Boers, en het geboorte jaar van U van 1949 staat op de persoonskaart van mijn vader uit Den Haag vermeld.
    Daar staat de naam vermeldt als Willem Frederik, geboren op 20-5-1949 in Arnhem.
    Misschien een schot in de roos?
    Graag hoor ik het van U.

    Nico Boers 02 fév 2009, 03:35 - Signaler un abus
  • Wiilem Boers Nico Boers

    Hallo Nico Boers, hier schrijft Wilem Boers.
    Het ist helo goed mogelijk dat mjn naam in Den-Haag of Scheveningen geregestreerd is.
    Ik ben al tamelijk lan van Nederland weg, en het is oed mogelik dat mijn Nederlands taal niet meer zo perfekt geschreven word.
    Als je noch fragen hebbe ik ook bereikbaar onder [email removed]

    Willem boers 24 mai 2009, 11:57 - Signaler un abus
  • Willem Boers / Willem Boers

    Hallo Nico Boers, hier schrijft Willem Boers
    et is zeer goed mogelijk dat mijn naam in Den-Haag of in Scheveningen geregestreerd is.
    Ik ben al tamelijk lang van Nederland weg, en het is goed mogelijk dat mijn Nederlandse taal niet meer so perfekt is geschreven word.
    Als je noch fragen heb ben ik ook berijkbaar onder online.de

    Willem Boers 24 mai 2009, 12:13 - Signaler un abus
  • Willem Boers / Nico Boers

    Hallo Nico Boers
    Ik weet niet of de laatste Brief die ik geschreven heb aangekomen is.
    Voor noch meer Informaties ben ik ook berijkbaar onder WWW.Maler-Wim-Nuernbergt-online.de
    Wilem Boers

    Willem Boers 24 mai 2009, 01:42 - Signaler un abus
  • Nederlanders in de Harz?

    Hallo,
    ik woon al sinds 1971 in de Harz en ik zou het leuk vinden om met landgenoten kontakt te vinden. Ik kan ook graag hulp aanbieden als iemand problemen met de taal heeft.

    Wim

    Wim van der Kwast 26 mai 2009, 05:13 - Signaler un abus
  • Bijna vergeten

    Email: [email removed]

    Wim van der Kwast 26 mai 2009, 05:16 - Signaler un abus
Ce forum n'est plus actif. Pour poster une nouvelle discussion, veuillez visiter la communauté pour le forum de Allemagne.